Arab Emirátusok » Dubai nevezetességei

Néhány látnivaló Dubaiban.

Burj Al Arab

Burj Al Arab

A leghíresebb és egyben a legdrágább hotel; a legolcsóbb szobát is 1000 dollár fölött adják ki egy éjszakára. Nagy benyomást keltő épület, ami kétség kívül Dubai egyik legnagyobb nevezetessége és leghíresebb látnivalója, az utóbbi évek során a közel-keleti város ... Tovább »

Burj Khalifa

Burj Khalifa

Egy szupermagas felhőkarcoló, mely jelenleg a világ legmagasabb épületének számít. 828 méter magasságig ér fel, 160 emelete van, amiben benne van a világ legmagasabban elhelyezkedő mecsete és úszómedencéje is. Az épületben szállodák, üzletek, irodák és luxuslakások kaptak ... Tovább »

Jumeirah mecset

Jumeirah mecset

A Jumeirah Mecset a modern iszlám építészet egyik legszebb példája Dubaiban. A legnagyobb mecset Dubaiban, megmutatva az Emirátusok nyitottságát, keresztények számára is nyitva áll. Az Al Jumeirah Rd-nál található. Építését 1983-ban fejezték be. A mecsetbe bárki beléphet, de ... Tovább »

Burj Nahar

Burj Nahar

Dubai védelmében három őrtornyot építettek a város körül, amik egyike a Burj Nahar, ami Deira városrészen található. A szép kertek és igényesen kialakított környezet nagyszerű hátteret biztosít a fotósok és turisták számára. A világ minden részéről érkeznek ... Tovább »

Sheikh Saeed Al Maktoum House

Sheikh Saeed Al Maktoum House

Saeed sejk volt a nagyapja a jelenlegi uralkodónak, és a házát múzeummá alakították át. Az 1800-as években épített ház központi szerepet töltött be, hiszen innen továbbították a parancsokat a többi vezetőhöz. Mivel a tengerparton található, tökéletes hely volt abból a ... Tovább »

Al Bastakiya

Al Bastakiya

A Bur Dubai városrészben található történelmi városrész számos hagyományos stílusban épült háznak ad otthont. Építésének korában a Bastakiya széltornyait azzal a céllal építették, hogy a patakmenti légáramlásokat irányítva hűtsék a lakóházakat. Tovább »

Dubai Múzeum

Dubai Múzeum

A múzeum a város legrégebbi részében, Bur Dubaiban található, a gyűjteménynek az 1799-ben elkészült építmény, az egykori Al Fahidi erőd épülete ad otthont, amelyet a külső támadások visszaverésére építettek. Ez a nagy kiterjedésű erőd ad otthont napjainkban a Dubai ... Tovább »

Deira Covered Souk (Piac)

Deira Covered Souk (Piac)

Deira Covered Souk, vagyis a dubai piac sokkal inkább indiai hangulatú, mint arab, ahol az árusok hangosan kínálják szöveteiket, fűszereiket, konyhai eszközeiket és ruháikat. Itt biztosan minden háziasszony otthon érzi magát. A Deira városrészben található a Gold Souk aranybazár, ... Tovább »

Wild Wadi vízipark

Wild Wadi vízipark

A Wild Wadi vízipark Dubai legjelentősebb és egyben a Közel-Kelet legnagyobb vízi vidámparkja, mely a Jumeirah tengerparton található, közvetlenül a Burj Al Arab szálloda szomszédságában, mintegy 22 hektáros területen. Rengeteg csúszda áll rendelkezésre, mind különlegesebbnél ... Tovább »

Hydropolis

Hydropolis

A Hydropolis Underwater Hotel & Resort a világ első vízalatti hotelje, mely néhány újító szellemű lengyel építész tervei alapján készült. A szálloda a Perzsa-öbölben található, a Jumeirah Beachtől nem messze. Építészete az az ember és a víz kapcsolatát képviseli. ... Tovább »

Infinity Tower

Infinity Tower

Az Infinity Tower egy felhőkarcoló Dubaiban. 73 szintes és 310 méter magas, belsejében lakások vannak. Az építkezések 2006-ban kezdődtek. Az emberi DNS formája által ihletett épület minden szintje 1,2 fokban fordul el, így a toronyház összességében 90 fokkal tekeredik meg. A ... Tovább »

23 Marina

23 Marina

A 23 Marina egy felhőkarcoló Dubaiban. Az épület 90 szintes és 395 méter magas, ezzel a második legmagasabb lakóháza lett. Belsejében lakások, úszómedencék kaptak helyet. Az építkezések 2005-ben kezdődtek. A dubai-i székhelyű ETA Star és az indiai Hiranandani Group által ... Tovább »